Niels Duinker, Excellence in Education Award

“Excellence in Education Award” in Amerika

Deze week is jongleur Niels Duinker geëerd met de prestigieuze “Excellence in Education Award”. Deze eervolle erkenning wordt jaarlijks uitgereikt door de International Jugglers’ Association (IJA) aan personen die buitengewone inspanningen leveren om jongleren populairder te maken en professionals ondersteunen met unieke expertise.

De ontvangst van deze prijs betekent tevens dat Niels Duinker wordt opgenomen in de IJA Juggling Hall of Fame (www.jugglinghof.com). Onder de genomineerden dit jaar bevond zich ook de getalenteerde Amerikaanse jongleur Wes Peden.

Met zijn eerste jongleerworkshop in Rotterdam in 1999, in samenwerking met Circus Rotjeknor, zette Niels Duinker de eerste stap op een opmerkelijk pad. Door middel van platforms als YouTube en interactieve trainingen via JongleerWorkshop.nl, evenals door de publicatie van jongleerboeken, heeft hij door de jaren heen mensen van diverse leeftijden aangemoedigd om zich in het jongleren te verdiepen. Zijn toewijding heeft een blijvende invloed gehad op jongleurs over de hele wereld.

Op 19 juli reikte David Cain van het “Museum of Juggling History” de prijs uit op het jaarlijkse congres van de IJA in South Bend (USA): “De International Jugglers’ Association feliciteert Niels Duinker met de Excellence in Education Award en is ervan overtuigd dat zijn toewijding aan het onderwijs van jongleren de wereld een betere plek maakt. Niels’ prestaties worden door ons op waarde geschat en erkend. De International Jugglers’ Association is bijzonder trots om dit jaar Niels Duinker te erkennen met de Excellence in Education Award. Niels heeft een enorme bijdrage geleverd aan het jongleeronderwijs en verdient daarom deze prestigieuze prijs.”