Biografie

Niels Duin

“Tiger Woods onder de jongleurs”
De Telegraaf

“Beste jongleur van Nederland”
Nederland3, Z@PPLIVE

“Een showman in hart en nieren”
KoffieMAX

“Impressive”
Las Vegas Sun

Beste jongleur ter wereld”
SBS6, Hart van Nederland

Bijzonder was het optreden van Nederlands Kampioen Jongleren Niels Duinker”
Sp!ts

“Wereldster”
Rotterdams Dagblad

 

“Nuchtere Rotterdamse jongleur is wereldster” 
Algemeen Dagblad

“Niels Duinker blijft een belevenis om te zien” “Een top artiest!” 
Escamoteur , Belgisch Vakblad voor de Goochelkunst

“WOW” 
Matthijs van Niewkerk – De Wereld Draait Door

 

Niels Duinker begon al op jonge leeftijd met jongleren en zijn passie bleef. Na een afgeronde studie aan de TU Delft heeft hij van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Niels werkt nu fulltime als professioneel jongleur, presentator en workshopdocent voor bedrijven als KLM, KPMG, Unilever en DSM.

Niels heeft met zijn 28 jaar al een enorme ervaring opgedaan. Er zijn namelijk maar weinig artiesten die op hun 28ste jaar al in 40 verschillende landen hebben opgetreden, gastdocent zijn geweest aan de twee HBO-circusopleidingen in Nederland en regelmatig over de wereld vliegen om met zijn soloshow als headliner op te treden voor volle theaters van zo’n 750 zitplaatsen.

 

Sinds 2003 heeft deze jonge artiest al verschillende gouden medailles gewonnen op belangrijke jongleer- en circuscompetities in Nederland, Amerika en in Azië. De Telegraaf noemde hem een “Jongleerwonder” en SBS6 vond hem simpelweg “de beste jongleur ter wereld”.

Niels is ook Europees vertegenwoordiger voor de Amerikaanse vakbond voor jongleurs, de International Jugglers’ Assocation. In de zomer brak 2011 brak Niels 3 wereldrecords in jongleren voor Guinness World Records.